Eindelijk nieuws over de zomer!

Verschenen op 22 mei 2020 in de categorie Coronavirus

Tijdens het overleg van de ministers van Jeugd op 22 mei werden een aantal beslissingen genomen over de zomerkampen. Zo werd beslist dat de binnenlandse zomerkampen kunnen doorgaan mits het naleven van de uitgewerkte protocollen. Daarnaast werd ook beslist dat buitenlandse jeugdvakanties niet zullen kunnen doorgaan, met uitzondering van vakanties tot 150 km over de landsgrens, waarvoor we nog even de situatie in de buurlanden moeten afwachten. We vinden het enorm jammer om deze vakanties te moeten annuleren, maar met gezondheid en verantwoordelijkheid als belangrijkste prioriteiten kunnen we deze beslissing alleen maar begrijpen.

We zullen ons bij Krunsj maximaal inzetten om een zo groot mogelijk aanbod te voorzien, op voorwaarde dat dit allemaal in een veilige en verantwoorde context kan gebeuren. We nemen zo snel mogelijk contact op met al onze partners om te bekijken voor welke vakanties (en specifieker voor welke activiteiten) we kunnen voldoen aan de uitgewerkte maatregelen. Wanneer we alles in kaart hebben gebracht, nemen we zo snel mogelijk contact op met de betrokken ouders om eventuele wijzigingen aan het programma of (als het echt niet anders kan) de annulaties te communiceren. 

Daarnaast zijn we volop op zoek naar een aantal binnenlandse alternatieven voor onze geannuleerde buitenlandse vakanties. Uiteraard zal de inhoud van deze vakanties niet te vergelijken zijn met de oorspronkelijke buitenlandse vakantie, maar we zijn ervan overtuigd dat we er - rekening houdend met de te volgen protocollen - ook in zullen slagen om iedereen in eigen land een geweldige Krunsj-vakantie te bezorgen.

Er zullen in elk geval een aantal aanpassingen moeten gebeuren tijdens onze vakanties. Alle informatie omtrent de toepassing van de (hygiëne)maatregelen op Krunsj-vakantie zullen gecommuniceerd worden ongeveer drie weken voor de start van de vakantie. HIER vind je alvast de belangrijkste maatregelen. We stellen alles in het werk om onze animatoren zo goed mogelijk te informeren over de geldende protocollen en we voorzien voldoende begeleiding om ervoor te zorgen dat de richtlijnen kunnen nageleefd worden. Samen met onze animatoren zullen we er alles aan doen om je kind op een veilige, verantwoorde manier een fantastische Krunsj-vakantie te bezorgen.

We geven graag mee dat deelnemers die tot een risicogroep behoren - mits het voorleggen van een attest van de (huis)arts - kosteloos kunnen annuleren. Hoe de experten deze ‘risicogroep’ exact definiëren, zullen we ook binnenkort communiceren.

We engageren ons om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen voor de verschillende vakanties. Indien je intussen vragen zou hebben, kan je ons steeds contacteren via het nummer 0475 98 14 71 of via ons e-mailadres info@krunsj.be.

Wij kijken in elk geval uit naar een Krunsj-tastische zomer!

Ontdek meer over

Toon alle nieuwsberichten

Krunsj op Facebook