Terug naar overzicht

Wat een (water)plezier!

Dag allemaal

We zijn gisteren onze tweede dag gestart met een heuse wandeling langs enkele hoogtepunten van Berlijn. Iedereen was onder de indruk van de prachtige gebouwen, de mooie herdenkingsmonumenten en de historie hierachter. Die historie hebben we verder mogen ontdekken tijdens onze fietstocht met gids Bart. Een Nederlander die hier zeven jaar woont en ons door Berlijn heeft begeleid. Top kerel én viel bij iedereen in de smaak. De fietstocht werd door ons allen enorm geapprecieërd, zodat onze voeten even konden rusten. 's Avonds stond een avondje gezelschapspelen met de meisjes op het programma & de jongens waagden zich aan het poolen, hier in de hostel.

Vandaag iets totaal anders: zwemmen, genieten, pootje baden, spelen in het grootste subtropisch zwembad van Europa. Voor de nieuwsgierigen onder ons: https://www.tropical-islands.de/. Océade is er niets tegen. We hebben papegaaien, schildpadden, flamigo's, eekhoorns en vlinders gespot. Deze kon je bezoeken tussen de vele glijbanen, het tropische regenwoud dat hier werd neergezet, de spectaculaire waterbanen, het aangelegde witte strand en de vele eetstanden.

Foto's van deze prachtige dag volgen nog. Nu is iedereen voldaan en klaar om batterijen op te laden voor morgen.

Een korte samenvatting voor morgen:

Eerst zullen we het concentratiekamp Sachsenhausen bezoeken, nadien enkele bunkers uit WO II beklimmen en s' avonds sluiten we deze dag af bovenop de koepel van de Bundestag. We kijken er nu al naar uit. We vergeten onze zonnecrème niet want het is hier immers 30°C. Een beetje minder warm dan in ons eigen land. ;)

Tot snel!

Ferre, Sibrechts, Lotte, Lara, Hanne, Kathleen en Alien.

Auf Wiedersehen!