;
  • Deze vakantie is voorbij

Magisch Marokko

Marokko Van zaterdag 10 aug 2019 tot zaterdag 17 aug 2019
17 - 18 jaar (2001-2002) Deze vakantie is voorbij Volg ons live

Deel deze vakantie of voeg ze toe aan jouw favorieten.

Over deze vakantie

Marokko, het land van Duizend-en-één-nachten. Verken samen met ons dit gastvrije land gevuld met sprookjesachtige uitzichten. Je verkent de wervelde soeks van Marrakesh, maakt een kamelentocht en brengt een bezoek aan Essaouira die het decor vormde voor Game of Thrones  Tussen het verkennen door rusten we uit aan het strand, waar we een verfrissende duik in de zee nemen.

 

Uitblinkers: Marrakesh, kamelentocht, stranddag,  trektocht over woestijnzand en rotsformaties

Programma

DAG 1 – 10 AUGUSTUS
Marrakech

Een klinkende naam en een bruisende stad: salaam aleikum in Marrakech! Eerst gaan we op zoek naar het schitterende Jemaa El-Fnaaplein: het kloppende hart van Marrakech en een Grand Cru cultuurbad! Een Arabisch sprookje met zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers... you name it!


DAG 2 – 11 AUGUSTUS
Marrakech

Een 'touch' van de verfijnde Andaloesische cultuur. Op naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de Rode Stad: de Koutoubiamoskee, de Ben Youssef Medersa, de Sa’adische graven, het Bahiapaleis, het Museum voor Marokkaanse kunst,… 's Avonds time to relax op de zweverige tonen van Arabische volksmuziek, of met je mond vol tapas in één van de moderne lounge-restaurantjes.


DAG 3 – 12 AUGUSTUS
Timzguida

Ruil die stadskledij snel nog om voor het meer sportieve werk, en smeer die beentjes in voor een zalige tocht over woestijnzand en rotsformaties.


DAG 4 + 5 – 13 + 14 AUGUSTUS
Op maagdelijke stranden, onder fonkelende sterren, met de wind in de haren en op een aangenaam tempo gaan we op stap, de bagage gepakt op de rug van de kamelen. Eerlijk is eerlijk: ze hebben maar één bult, dus zijn het eigenlijk dromedarissen. We wandelen over prachtige kliffen en langs vissersplaatsjes met slechts een handvol huizen. In het barre achterland zie je argania-bomen - al dan niet met geiten erin! - waarvan de vruchten de kostbare arganolie voortbrengen. 


DAG 6 – 15 AUGUSTUS
Even uitblazen

Het eindpunt van onze tocht. Het eindpunt van onze tocht is Sidi Kaouki, een relaxed en mooi kuststadje en een hemel voor wind- en watersporters. We logeren daar in een gezellig hotelletje vlak bij het strand.


DAG 7 – 16 AUGUSTUS
Bezoek aan Essaouira

Essaouira is een relaxed en mooi versterkt kuststadje met witgekalkte huizen, blauwe deuren en pleintjes vol met bloemen. Een vissershaven, een medina die erkend is tot UNESCO-werelderfgoed en tevens een locatie voor de opnames van de populaire tv-serie 'Game of Thrones' (waar de stad 'Astapor' moest voorstellen). In de late namiddag reizen we terug naar Sidi Kaouki.


DAG 8 – 17 AUGUSTUS
Terugreis

Terugkeer naar Marrakech voor de terugvlucht huiswaarts. 

Praktisch

Goede basisconditie is vereist!

Mailing marokko_1 (pdf)

Hulp nodig? Vragen?

info@krunsj.be
+32 (0)53 42 11 00


Vakantieblog