;
  • Deze vakantie is voorbij

Opfrissingsweekend

Vakantiedomein Hoge Duin Van vrijdag 12 apr 2019 tot zondag 14 apr 2019
15 - 25 jaar (1994-2004) Deze vakantie is voorbij

Deel deze vakantie of voeg ze toe aan jouw favorieten.

Over deze vakantie

Dit weekend is het officiële startschot van de zomer! Je maakt kennis met het team waarmee je in de vakantie zal samenwerken, pikt vormingen mee en ook een feestje zal niet ontbreken.

Programma

Op zaterdagnamiddag staan er de volgende sessies op het programma. Kies hier jouw twee favorieten uit die je doorgeeft tijdens de inschrijving:  

C.H.A.O.S. (Oetang) 

Tijdens deze sessie krijg je op een zeer actieve en energieke manier inzicht op vernieuwende en creatieve manieren om groepen op gang te zetten. Hetzij als kennismaking, mindsetting, energieboost of opstart van elk creatief - of groepsproces. Na deze sessie heb je een andere blik op kennismakingsactiviteiten, energizers, ijsbrekers en ontremmers. 

Stagebegeleidings (Vormpijl) - Enkel voor hoofdanimatoren en coaches. 

Leer de kneepsjes van het vak om een super top-stagementor te worden. Observeren, reflecteren, beoordelen, aanmoedigen, coachen, wat mag je wanneer van je stagair verwachten,.... Alles komt aan bod zodat jij meer inzicht krijgt in alle zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het begeleiden van een aspirant. Een sessie die ten zeerste aan te raden is voor onze (beginnende) hoofdaniamtoren of mensen die deze zomer voor 't eerst als coach aan de slag gaan. . 

Inkleding

 Inkleding verzinnen bij een spel of activiteit: Hoe begin je hieraan? En hoe zorg je ervoor dat deze inkleding aanslaat bij de deelnemers? Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Tijdens deze sessie gaan ontleden we welke elementen allemaal belangrijk zijn om rekening mee te houden op het vlak van inkleding, en gaan we ook - vooral - samen aan de slag om een megasupercoole inkleding uit te werken. 

Gedaan met pesten! 

Pesten is iets waar we resoluut nee tegen zeggen bij Krunsj. Jammer genoeg is het soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wat moet je doen als (hoofd)animator als je merkt dat er een deelnemer gepest wordt op vakantie? Tijdens deze sessie gaan we op zoek naar een antwoord op (onder andere) de volgende vragen: Wat is pesten? Hoe kan je pesten herkennen in je groep? Hoe kan je pesten voorkomen? En hoe pak je pesten het best aan? Na deze sessie zullen jullie vertrekken met handvaten die je kan gebruiken moest je pesten op vakantie tegenkomen. 

Inclusie 2.0

 Als Krunsj animator kom je regelmatig in contact met deelnemers die wat extra ondersteuning nodig hebben.Dit hoeft helemaal niet iets te zijn dat je afschrikt. Tijdens deze sessie rijken we een helenboel tips en tricks die je kunnen helpen bij moeilijke situaties, want je zult zien kleine aanpassingen kunnen wonderen doen. We gaan verder dan de inhouden die aangerijkt worden op cursus en proberen samen een antwoord te formuleren op al jullie vragen. 

Op vakantie met 13+

Help, ik ga mee naar een vakantie voor 13-14 jarigen en ik weet helemaal niets over deze jongeren! Geen probleem, wij geven je enkele do’ en dont’s voor een geslaagde vakantie op maat. Hoe maak je je spel uitdagend genoeg, hoe zorg je voor een leuke groepssfeer en hoe ziet de leefwereld van 13-14 jarigen eruit? Allemaal vragen waar we samen met jou een antwoord op gaan geven.

Animatie en Typetjes

Voor een animatie of in en activiteit speel je vaak een typetje: een zotte clown, verwarde postbode, holbewonder met een knots, ... Vaak is het last minute, net voor de activiteit nog wat verkleerdkledij bij elkaar zoeken en hopen dat het duidelijk is welk typetje je speelt. Maar hoe kan je next leven gaan in het spelen van deze typetjes? Tijdens deze sessie gaan we samen op zoek naar leuk typetjes, welke elementen hier allemaal komen bij kijken, ... zodat je deze zomer een oscar waardige voorstelling als zotte bomma kan neerzetten. Verder gaan we samen ook nog kijken hoe je een fantastische animatie kan uitwerken waar de kinderen veel plezier aan beleven. 

Dode momenten 

Je kent het misschien wel, het moment waarop jullie zitten te wachten op de bus of eerder klaar zijn met een activiteit … Dan wil je iets doen zodat de kinderen zich niet vervelen, maar wat!? Tijdens deze sessie worden  jullie echte pro's in het opvullen van deze dode momenten. Je verlaat de sessie met een aantal tips en tricks die je tijdens de zomer zeker gaat kunnen gebruiken.

Praktisch

We starten vrijdag 12 april om 17u.

Het einde is voorzien op zondag 14 april om 11u. 

Meer info over de locatie (Vakantiedomein Hoge Duin)

Mailing owe 2019 (pdf)

Hulp nodig? Vragen?

info@krunsj.be
+32 (0)53 42 11 00