In het jeugdwerk aan de slag

Krunsj organiseert vormingen voor vrijwilligers die als jeugdwerkers aan de slag willen.

Attest behalen

1. Cursus animator

Kriebelt het om kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen? Dan is de cursus animator helemaal jouw ding! Ontdek hoe je een spel in elkaar steekt, een speluitleg geeft en zo een groep de week van hun leven bezorgt. Actieve en speelse sessies, een onvergetelijke sfeer en vrienden voor het leven zijn de ingrediënten voor een meer dan geslaagde cursusweek. Snel inschrijven is de boodschap.

Nadat je de cursus bij ons gevolgd hebt kan je in de zomervakantie of in een wintervakantie stage lopen bij Krunsj of bij een andere organisatie. Klik hier om in te schrijven voor de cursus met stage bij Krunsj of hier om in te schrijven voor de cursus met stage bij een andere organisatie.

2. Stage animator bij Krunsj

Je kan kiezen om je stage bij Krunsj af te leggen of bij een andere organisatie in het jeugdwerk. Wanneer je stage loopt bij Krunsj ben je automatisch ingeschreven voor ons voorbereidingsweekend van vrijdag 5 april tot en met zondag 7 april. Dit weekend sluit aan op de cursus en gaat door op dezelfde locatie. Je mag zondag opgehaald worden vanaf 11u.

Ook wanneer je geen stage loopt bij Krunsj is het weekend een aanrader. Apart inschrijven is niet nodig, je kan in een google form aangeven of je al dan niet aanwezig bent.

Opgelet: dit weekend telt niet mee als de stage die je moet afwerken om het attest van animator te behalen. 

Ben je nog op zoek naar praktische informatie of wil je inschrijven? Neem dan zeker hier een kijkje.

Animator worden bij Krunsj

Heb je al een attest animator en wil je graag mee op Krunsj vakantie? Gelijk heb je! Stuur een mailtje naar Thila.verbeeck@krunsj.be en we vertellen je er alles over.

Tijdsinvestering

Hoeveel tijd je jaarlijks uittrekt voor Krunsj kies je helemaal zelf. We zijn geen jeugdbeweging die weekelijks samenkomt. Tijdens de vakantieperiodes (herfst, krokus, pasen en zomer) kan je ervoor kiezen om één of meerdere vakanties van een week te begeleiden. In de kerstvakantie bieden we geen vakanties aan. Je kan er ook gerust voor kiezen om eens een jaartje geen vakantie te begeleiden.

Naast de week zelf dat je op vakantie bent, wordt er verwacht dat je enkele spelen voorbereid, dus hier kruipt ook nog een beetje tijd in. Als je meeegaat tijdens een wintervakantie horen bij deze voorbereidingen een voorbereidingsvergadering. Als je meegaat in de zomervakantie horen bij deze voorbereidingen een voorbereidingsweekend in de paasvakantie.

Verdere vorming

Heb je al een attest animator en wil je graag hoofdanimator worden? Klik zeker door naar onze vormingspagina.